Studentské vědecké síly – možnost spolupráce na výzkumném projektu

Staré mýty, nová fakta: české země v centru hudebního dění 15. století/ Old Myths, New Facts: Czech Lands in the Centre of 15th Century Music Developments

společný projekt MÚA AV ČR a FFUK, EXPRO 2019–2023

nabízí s okamžitou platností studentům bakalářského až doktorského studia muzikologie a příbuzných oborů (historie, český jazyk, latinský jazyk, dějiny umění apod.) a začínajícím vědeckým pracovníkům možnost podílet se formou brigády v rozsahu až 300 hodin ročně na jeho řešení.

Jedná se o tyto aktivity:

  • rešeršní práce (prameny s jednohlasou a vícehlasou hudbou 14.-16. století, dokumenty s husitskou tématikou z 19.–20. století);
  • příprava dat do databází;
  • skenování a kopírování materiálů;
  • organizace odborných seminářů, veřejných přednášek a mezinárodních konferencí.

 

Od zájemců očekáváme spolehlivost a časovou flexibilitu, rezidence v Praze není podmínkou (např. rešeršní práce mohou probíhat v brněnských, olomouckých a jiných archivech). Nabízíme výhodné platové podmínky, možnost aktivně se zapojit do současného mezinárodního výzkumu a pro vážné zájemce perspektivu rozvinout odborný zájem do tříletého denního doktorského studia řešeného v rámci projektu (s nástupem září 2020).

Vážní zájemci se mohou obrátit s dalšími dotazy na vedení projektu (Hana Vlhová-Wörner, hana.vlhova-woerner@unibas.ch; Jan Ciglbauer, jan.ciglbauer@ff.cuni.cz) či na kteréhokoliv z dalších řešitelů projektu (Jana Franková, Lenka Hlávková a Viktor Velek).

Úvod > Nástěnka > Studentské vědecké síly – možnost spolupráce na výzkumném projektu